ГЕРБ се уплаши, че цената на билета от 1,60 лв.

...
 ГЕРБ се уплаши, че цената на билета от 1,60 лв.
Коментари Харесай

ГЕРБ се уплаши от отмяна на скъпия билет в София

 ГЕРБ се уплаши, че цената на билета от 1,60 лева в София може да падне дефинитивно в съда и по тази причина реши да анулира наредбата, която регламентира повишаването. Затова сигнализираха общинските съветници от Българска социалистическа партия. Те припомниха, че жители, подкрепени и от левицата, апелираха Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз в частта й за новата цена на талона за единично пътешестване. Точно преди година Административният съд в София анулира повишаването поради неналичието на икономическа аргументация. Решението бе обжалвано от общината и ЦГМ и се очакваше на 25 април да се произнесе дефинитивно и Върховен административен съд. Дотам обаче надали ще се стигне, защото тъкмо два месеца преди тази дата общински съветници от ГЕРБ взеха решение да предложат нова разпоредба, с което анулират остарялата. Така на процедура решението на съда по към този момент анулиран документ става безпредметно, изясни Милка Христова от Българска социалистическа партия. Според нея по този начин ГЕРБ се пробва да си спести срама и неудобството от предстоящото решение на Върховен административен съд, което ще признае и правотата на Българска социалистическа партия. Социалистите са безапелационни, че новите текстове, предлагани от ръководещите, могат да бъдат импортирани единствено като промени в съществуващата сега разпоредба, без да е нужно да се прави нова. Новият документ също може да бъде обжалван и преди последващо решение на съда, отново да бъде анулиран. Така става правосъден пинг-понг, заключи Христова. 
Новата разпоредба би трябвало да стои на страницата на СОС до края на март и евентуално ще може да се одобри първоначално или средата на април, директно преди плануваното дело.
Българска социалистическа партия желае паркинги вместо нови зелени зони

Вместо да уголемява зелените зони в четири столични региона, общината би трябвало да построява паркинги. Около тази позиция още веднъж се сплотиха общинските съветници от Българска социалистическа партия в София. Във връзка с идното уголемение в " Оборище ", " Красно село ", " Възраждане " и " Лозенец " социалистите са създали анкета измежду 1000 поданици на региона. От нея е станало ясно, че хората желаят обезпечено място за паркиране до домовете си, повече паркинги, само че не и санкции и забрани, описа Калоян Паргов, водач на групата на Българска социалистическа партия в СОС. 
От левицата декларират още, че с разширението на платеното паркиране казусът се трансферира към прилежащите региони, които ще се задръстят от коли по улици и тротоари. Те също се изискат въвеждане на зона и до Околовръстното, изясни още Паргов. Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия ще продължи да упорства паркирането да се трансферира на общинско дружество и парите от него да отиват за инфраструктурата.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР